Learn2speakdutch | basiscursus NT2

Nederlands voor beginners

Basiscursus Nederlands | niveau 0 - A2

Wil je de Nederlandse taal leren spreken, schrijven, lezen en begrijpen om een toekomst in Nederland te kunnen opbouwen? Met de online basiscursus Nederlands voor beginners leer je op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal beheersen. We oefenen met grammatica, woordenschat en klanken en gaan dieper in op de Nederlandse cultuur. Aan het eind van de cursus kun je zonder hulp dagelijkse activiteiten verrichten.

Nederlands voor beginners; de eerste stap

Ben je van plan om in Nederland te gaan wonen, werken of studeren? Of woon je al in Nederland, maar beheers je de Nederlandse taal niet of nauwelijks? Situaties in het dagelijks leven, zoals jezelf voorstellen, boodschappen doen of naar de kapper gaan kunnen daardoor als lastig worden ervaren. Daarnaast zijn de systemen in Nederland anders dan je gewend bent en moet je ontzettend wennen aan de Nederlandse cultuur.

Basiscursus Nederlands

Ben je op zoek naar een basiscursus Nederlands om de Nederlandse taal te leren spreken, lezen, schrijven en begrijpen? Wil je graag Nederlands leren om beter te kunnen communiceren in het dagelijks leven of op je werk? Of wil je kennismaken met de Nederlandse cultuur en weten hoe de systemen werken? Dan is de basiscursus Nederlands van Learn2speak Dutch écht iets voor jou!

Basiscursus Nederlands | niveau 0 - A2

Christina Touse
Christina Touse
basiscursus

Ik begon Nederlands leren omdat ik daar woon en ik wil de taal van het land spreken waar ik woon. Ik vond deze taalschool via veel zoekopdrachten en recensies die ik op internet heb gezien. Mijn ervaring met de les was mooi, het boek was goed en de leraar was erg vriendelijk en ze was methodisch en communicatief.  Alles was heel goed voor mij.  Ik gebruik het Nederlands niet zo veel omdat ik niet werk, maar elke keer als ik ergens naartoe ga, probeer ik Nederlands te spreken en ik voel goed wanneer ik het kan doen.

Olga Alexandri
Olga Alexandri
basiscursus

Ik ben recent naar Nederland verhuisd. Daarom wilde ik een Nederlandse cursus volgen. Ik zocht op internet en vond Learn2speak Dutch op de site van Supergreek. Nadat ik contact had opgenomen met mijn leraar Effie, dacht ik dat ik had gevonden wat ik zocht. Het tempo van de lessen is geschikt voor een werkende moeder zoals ik. Het boek is heel begrijpelijk en het contact met Nederlanders heeft me echt enorm geholpen. Ik raad Learn2speak Dutch ten zeerste aan en heel erg bedankt, omdat mijn verhuizing naar Nederland gemakkelijker is geworden. Bedankt Effie!

Katerina Messi
Katerina Messi
basiscursus

Ik wil Nederlands leren omdat ik hier al 2 jaar woon en ik ook hier werk. Ik heb Effie en Learn2speak Dutch via Facebook gevonden en alle personen zeggen dat ze de beste van alle docenten is, dus ik heb haar gekozen. Het boek is heel goed en interessant en het tempo is goed genoeg. Ik vind de docent heel goed en vriendelijk. In het begin vond ik alles moeilijk, want Nederlands is een moeilijke taal. Ik voel nu dat ik beter kan schrijven. Ik spreek Nederlands in de supermarkt en met vrienden, maar ik voel nog steeds niet zo comfortabel. Dat komt wel.

Anna Stathopoulou
Anna Stathopoulou
basiscursus

Ik begon met de cursus omdat ik al bijna vier jaar in Nederland woon. De docent werd ons aangeraden omdat de uitleg in het Grieks is.  De lessen waren heel goed, iedereen kon er deel aan nemen. Het boek en het tempo was goed te volgen en de docent was heel duidelijk met uitleg. Ik vond lezen in het Nederlands moeilijk en nu kan ik het zonder te twijfelen. Ik gebruik nu Nederlands ook op mijn werk en dat helpt met het begrijpen van de taal.

Vasilis Basas
Vasilis Basas
basiscursus

Ik vind dat je de taal moet leren als je in een ander land woont. Ik vind het beleefd voor de mensen van dit land. Ik heb van andere studenten over Learn2speak Dutch gehoord en ik heb ervoor gekozen omdat de docent ook Grieks is, dus het is gemakkelijker voor mij om te leren. Mijn ervaring met de lessen is zeer positief. Het boek en het tempo passen heel goed in mijn drukke schema en de docent is heel duidelijk en gemakkelijk te volgen. Ik heb grammatica altijd het meest uitdagend gevonden, maar nu niet meer! Ik gebruik het Nederlands in mijn dagelijks leven: in de supermarkt, in de slagerij, in de winkels maar ook om (voorlopig) simpele gesprekken te voeren met native speakers.

Konstantinos Tsoumas
Konstantinos Tsoumas
basiscursus

Ik ben Nederlands gaan leren omdat ik in Nederland ga studeren. Ik vond Effie via Facebook en ik vond haar lesplan erg leuk. Ik hield echt van het tempo van de les en de structuur. Het boek is een stapsgewijze handleiding om de taal en de cultuur te leren kennen, dus het is heel gemakkelijk te volgen. Ik had wat problemen met grammatica, maar met Effie als leraar was alles begrijpelijk. Ik ben nog niet naar Nederland gekomen maar wanneer ik dat doe zal ik het zo veel gebruiken als ik kan.

Julia Sdrinia
Julia Sdrinia
basiscursus

Ik woon in Nederland en ik wilde de taal spreken. Ik heb vaak geprobeerd om Nederlands te leren, maar ik kon niet spreken. Ik heb de Learn2speak Dutch school gevonden in Super Greeks Facebookgroep. Ik heb deze school gekozen omdat de docent Grieks is. Ik vond het boek erg goed en erg handig. De docent is heel professioneel. Ze is geduldig en legt de taal heel goed uit.  Ze kan zien waar je probleem zit en ze vindt altijd een manier om je te helpen. Ze moedigt je aan en dat geeft je energie om verder te gaan. In vond in het begin moeilijk om Nederlandse te spreken maar nu ben ik moediger om meer Nederlands te spreken. Nu gebruik ik Nederlands vaker in de supermarkt en op mijn werk.

Manos Christodoulakis
Manos Christodoulakis
basiscursus

Ik ben begonnen met Nederlands leren om te kunnen communiceren met mijn collega's. Ik heb jullie gevonden via Facebook. Mijn ervaring was erg goed, de lessen waren erg leuk! Het boek was goed te begrijpen en het tempo was goed te volgen. Effie (de docent) is erg aardig en zeer behulpzaam. Ik vond de grammatica het moeilijkst. Ik gebruik Nederlands vaak in de supermarkt en soms bij de dokter.

Florion Pushi
Florion Pushi
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik in Nederland werk en woon. Ik heb Effie gevonden door een collega op werk, zij raadde haar aan. De lessen zijn nuttig, mijn Nederlands is veel beter nu. De docent legt alles goed uit. Ik kon in het begin niet veel begrijpen met lezen of luisteren, nu begrijp ik veel meer. Ik kan nu simpele gesprekken voeren en vragen stellen in winkels. Op het werk kan ik mijn Nederlandse collega's begrijpen.

Marianna Psomopoulou
Marianna Psomopoulou
basiscursus

Ik leer Nederlands, omdat ik in Nederland wil werken. Ik heb Learn2speak Dutch via Facebook gevonden. Ik had eerst met Effie een gesprek en ik vond haar leuk. Ik vond het in het begin moeilijk dat er zoveel klinkercombinaties zijn en de constante h, g etc. Ik heb echt niet zoveel contact met Nederlanders, maar ik gebruik het Nederlands als ik ga winkelen of naar een restaurant ga.

Themis Sardis
Themis Sardis
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren, omdat ik sinds 2018 in Nederland woon. Ik heb Learn2speak Dutch via een collega gevonden. Ik vind de lessen prettig en het boek makkelijk te gebruiken. De docent houdt een goed tempo in de lessen. Ik vond de uitspraak in het begin moeilijk en nu niet meer, omdat de docent in elke les helpt. Ik kan Nederlands in de supermarkt, bij een café en in de winkels gebruiken.

George Skeparnakos
George Skeparnakos
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren spreken met mijn nieuwe collega's. Ik heb Effie gevonden via Facebook. Ik heb haar Facebook-berichten en haar YouTube-video’s geliked. De lessen zijn interactief. Woordenschat en grammatica zijn gemakkelijk uit te leggen. Het boek is makkelijk en duidelijk. De docent had een perfecte communicatie en zorgde ervoor dat alles er eenvoudig uitzag. Het tempo was uitstekend. In het begin was spreken moeilijk. Nu is het niet zo moeilijk. Ik gebruik het Nederlands om met mijn collega's te praten, boodschappen te doen, eten en drinken te bestellen, naar de film te gaan en afspraken te maken met Nederlandse vrienden.

Lena Valachi
Lena Valachi
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren want ik wilde met mensen in Nederland kunnen communiceren en een goede baan krijgen. Ik vond de school via een pagina op Facebook, ik praatte met Effie en vond de manier van leren heel slim en zo begon ik met de lessen. Voor mij is Nederlands een moeilijke taal, maar door de manier waarop Effie alles uitlegt, leek alles eenvoudiger en toegankelijker. In het begin had ik het gevoel dat ik nooit iets in het Nederlands zou leren zeggen, maar nu ik na twee jaar in Nederland een paar woorden kan verstaan ​​en gebruiken, voel ik me heel gelukkig. Nu gebruik ik dagelijks het Nederlands zoals boodschappen doen en op het werk om met mijn collega's te communiceren. 

Paschalina Garidou
Paschalina Garidou
basiscursus

Ik wilde de Nederlandse cultuur beter kennen en directer communiceren met mijn Nederlandse collega's en vrienden. Via supergrieks.eu heb ik Learn2speak Dutch gevonden. Ik vond de informatie over de Nederlandse taal op de website heel interessant. Mijn ervaring met de lessen is spannend! Het boek is heel interessant, het tempo is heel goed en we werken met plezier. De docent, Effie Alexiadou, is georganiseerd, informatief en creatief! Ik vind de uitspraak het moeilijkste! Groepslessen helpen veel, omdat we leren en verbeteren met de andere studenten in de cursus. Ik gebruik nu het Nederlands in veel dagelijkse activiteiten en dat helpt me dichter bij mijn Nederlandse vrienden en collega's te komen en de Nederlandse cultuur beter te begrijpen.

Penelope Giannioti
Penelope Giannioti
basiscursus

Ik wil Nederlands leren om mijn dagelijkse leven makkelijker te maken, om een betere baan te vinden en om in staat te zijn om te communiceren met de Nederlanders.  Daar komt nog  dat mijn dochter binnenkort naar een Nederlandse school gaat dus het is nuttig zijn om zelf ook de taal te leren. Ik vond “Learn2speak Dutch” via Facebook. Ik koos deze school om de reviews van andere studenten.  Iedereen heeft het aanbevolen en had er veel lof voor. Ik ben zeer gelukkig met de lessen.  De online lessen komen mij wat betreft mijn agenda erg goed uit.  De lessen zijn onderhoudend en makkelijk te volgen. Ik geniet echt van de werk activiteiten in paren en ik leer elke keer weer iets nieuws.  Het boek is zeer interessant en Effie – onze docent – is aardig en geduldig voor ons. Zij geeft altijd tips over de taal en culturele feiten over Nederland en de levenswijze hier. Wat ik het moeilijkste vind is het onderdeel spreken. Het is enigszins intimiderend voor mij om met andere mensen te praten, maar we oefenen veel en nu voel ik me al een stuk zekerder over alles. Nu gebruik ik dagelijks Nederlands. Als ik boodschappen ga doen, iets bestel in en restaurant of de weg vraag. Ik ga door met de lessen van Learn2speak Dutch tot ik mijn doelen bereik en ik beveel iedereen aan om dat ook te doen.

Jiota Konstantinidou
Jiota Konstantinidou
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik besloot om bij mijn partner in Nederland te komen wonen, die hier permanent woont. Vanwege de pandemie wilde ik profiteren van de tijd dat ik thuis zat en Nederlands leren. Mijn partner vertelde me dat hij een dame kende die online Nederlandse lessen geeft en stelde me voor aan mevrouw Effie Alexiadou.
Toen ik net begon, dacht ik dat ik niet snel Nederlands kan leren. De les was elke donderdag, we waren met een groep van 11 mensen. We matchen allemaal met elkaar alsof we elkaar al jaren kenden. Het boek was gemakkelijk en praktisch en de manier waarop mevrouw Effie ons lesgaf was begrijpelijk. In korte tijd heb ik zelf zinnen kunnen maken.
Het is heel moeilijk om in een land te zijn en niet met mensen te kunnen communiceren. Nu kan ik zonder problemen alleen gaan winkelen, begrijpen wat ze me vertellen en zo wordt mijn leven in Nederland gemakkelijk. 
En een vriendelijke tip: in elk land, zelfs als je al een goede baan hebt, is het goed om de taal te leren kennen… en wie Nederlands  wil leren schrijven in de groepen van mevrouw Effie… een unieke ervaring. Heel erg bedankt Effie voor je geduld! 

Previous
Next

Waar ga je mee aan de slag?

Tijdens de cursus oefen je met lezen, schrijven, luisteren en spreken. Daarnaast oefen je met de uitspraak van klanken en is er aandacht voor grammatica. Je leert veel nieuwe woorden en zinnen uit het dagelijkse leven en leert ze ook correct toe te passen. Daarnaast leer je:

  • jezelf voorstellen;
  • zelf boodschappen doen;
  • afspraken maken, bijvoorbeeld bij de huisarts;
  • eten bestellen in een restaurant;
  • het openbaar vervoer gebruiken;
  • een huis zoeken;
  • zelfstandig naar de dokter gaan.

Waar kun je het toepassen?

Je zult merken dat je in het dagelijkse leven goed uit de voeten kunt, zonder hulp van anderen. Je weet jezelf goed te verwoorden wanneer je bijvoorbeeld een bezoek brengt aan de dokter, een boodschap doet in de supermarkt of uit eten gaat in een restaurant.

Maar ook tijdens je werk kun je korte gesprekken voeren, dialogen volgen en begrijp je wat je collega’s bedoelen. Dat is goed voor je zelfvertrouwen, sociale contacten én motivatie. Dit alles met uiteindelijk resultaat dat je je écht thuis voelt in Nederland.

footer_vlag

Werkwoorden in het Nederlands - deel 1

Werkwoorden in het Nederlands - deel 2

Lezen in het Nederlands

Aanmelden basiscursus

De cursusdagen zijn van 9.00 tot 11.15 uur of van 19.00 tot 21.15 uur en de lessen worden online gegeven. De basiscursus duurt 24 lesweken + 2 bonusweken en wordt in groepsverband gegeven. Het is ook mogelijk om 1-op-1 cursus te volgen. Neem voor de mogelijkheden contact met me op.

De investering voor de basiscursus Nederlands, niveau 0 – A2 is € 750.

Je betaalt het volledige bedrag bij de start van de cursus.

Wil je individueel les volgen? Dat kan! De kosten zijn dan € 65 per lesuur.