Learn2speakdutch | ervaringen

Weten wat mijn cursisten ervan vinden?

Lees hun ervaringen en vorderingen

Basiscursus Nederlands | niveau 0 - A2

Christina Touse
Christina Touse
basiscursus

Ik begon Nederlands leren omdat ik daar woon en ik wil de taal van het land spreken waar ik woon. Ik vond deze taalschool via veel zoekopdrachten en recensies die ik op internet heb gezien. Mijn ervaring met de les was mooi, het boek was goed en de leraar was erg vriendelijk en ze was methodisch en communicatief.  Alles was heel goed voor mij.  Ik gebruik het Nederlands niet zo veel omdat ik niet werk, maar elke keer als ik ergens naartoe ga, probeer ik Nederlands te spreken en ik voel goed wanneer ik het kan doen.

Olga Alexandri
Olga Alexandri
basiscursus

Ik ben recent naar Nederland verhuisd. Daarom wilde ik een Nederlandse cursus volgen. Ik zocht op internet en vond Learn2speak Dutch op de site van Supergreek. Nadat ik contact had opgenomen met mijn leraar Effie, dacht ik dat ik had gevonden wat ik zocht. Het tempo van de lessen is geschikt voor een werkende moeder zoals ik. Het boek is heel begrijpelijk en het contact met Nederlanders heeft me echt enorm geholpen. Ik raad Learn2speak Dutch ten zeerste aan en heel erg bedankt, omdat mijn verhuizing naar Nederland gemakkelijker is geworden. Bedankt Effie!

Katerina Messi
Katerina Messi
basiscursus

Ik wil Nederlands leren omdat ik hier al 2 jaar woon en ik ook hier werk. Ik heb Effie en Learn2speak Dutch via Facebook gevonden en alle personen zeggen dat ze de beste van alle docenten is, dus ik heb haar gekozen. Het boek is heel goed en interessant en het tempo is goed genoeg. Ik vind de docent heel goed en vriendelijk. In het begin vond ik alles moeilijk, want Nederlands is een moeilijke taal. Ik voel nu dat ik beter kan schrijven. Ik spreek Nederlands in de supermarkt en met vrienden, maar ik voel nog steeds niet zo comfortabel. Dat komt wel.

Anna Stathopoulou
Anna Stathopoulou
basiscursus

Ik begon met de cursus omdat ik al bijna vier jaar in Nederland woon. De docent werd ons aangeraden omdat de uitleg in het Grieks is.  De lessen waren heel goed, iedereen kon er deel aan nemen. Het boek en het tempo was goed te volgen en de docent was heel duidelijk met uitleg. Ik vond lezen in het Nederlands moeilijk en nu kan ik het zonder te twijfelen. Ik gebruik nu Nederlands ook op mijn werk en dat helpt met het begrijpen van de taal.

Vasilis Basas
Vasilis Basas
basiscursus

Ik vind dat je de taal moet leren als je in een ander land woont. Ik vind het beleefd voor de mensen van dit land. Ik heb van andere studenten over Learn2speak Dutch gehoord en ik heb ervoor gekozen omdat de docent ook Grieks is, dus het is gemakkelijker voor mij om te leren. Mijn ervaring met de lessen is zeer positief. Het boek en het tempo passen heel goed in mijn drukke schema en de docent is heel duidelijk en gemakkelijk te volgen. Ik heb grammatica altijd het meest uitdagend gevonden, maar nu niet meer! Ik gebruik het Nederlands in mijn dagelijks leven: in de supermarkt, in de slagerij, in de winkels maar ook om (voorlopig) simpele gesprekken te voeren met native speakers.

Konstantinos Tsoumas
Konstantinos Tsoumas
basiscursus

Ik ben Nederlands gaan leren omdat ik in Nederland ga studeren. Ik vond Effie via Facebook en ik vond haar lesplan erg leuk. Ik hield echt van het tempo van de les en de structuur. Het boek is een stapsgewijze handleiding om de taal en de cultuur te leren kennen, dus het is heel gemakkelijk te volgen. Ik had wat problemen met grammatica, maar met Effie als leraar was alles begrijpelijk. Ik ben nog niet naar Nederland gekomen maar wanneer ik dat doe zal ik het zo veel gebruiken als ik kan.

Julia Sdrinia
Julia Sdrinia
basiscursus

Ik woon in Nederland en ik wilde de taal spreken. Ik heb vaak geprobeerd om Nederlands te leren, maar ik kon niet spreken. Ik heb de Learn2speak Dutch school gevonden in Super Greeks Facebookgroep. Ik heb deze school gekozen omdat de docent Grieks is. Ik vond het boek erg goed en erg handig. De docent is heel professioneel. Ze is geduldig en legt de taal heel goed uit.  Ze kan zien waar je probleem zit en ze vindt altijd een manier om je te helpen. Ze moedigt je aan en dat geeft je energie om verder te gaan. In vond in het begin moeilijk om Nederlandse te spreken maar nu ben ik moediger om meer Nederlands te spreken. Nu gebruik ik Nederlands vaker in de supermarkt en op mijn werk.

Manos Christodoulakis
Manos Christodoulakis
basiscursus

Ik ben begonnen met Nederlands leren om te kunnen communiceren met mijn collega's. Ik heb jullie gevonden via Facebook. Mijn ervaring was erg goed, de lessen waren erg leuk! Het boek was goed te begrijpen en het tempo was goed te volgen. Effie (de docent) is erg aardig en zeer behulpzaam. Ik vond de grammatica het moeilijkst. Ik gebruik Nederlands vaak in de supermarkt en soms bij de dokter.

Florion Pushi
Florion Pushi
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik in Nederland werk en woon. Ik heb Effie gevonden door een collega op werk, zij raadde haar aan. De lessen zijn nuttig, mijn Nederlands is veel beter nu. De docent legt alles goed uit. Ik kon in het begin niet veel begrijpen met lezen of luisteren, nu begrijp ik veel meer. Ik kan nu simpele gesprekken voeren en vragen stellen in winkels. Op het werk kan ik mijn Nederlandse collega's begrijpen.

Marianna Psomopoulou
Marianna Psomopoulou
basiscursus

Ik leer Nederlands, omdat ik in Nederland wil werken. Ik heb Learn2speak Dutch via Facebook gevonden. Ik had eerst met Effie een gesprek en ik vond haar leuk. Ik vond het in het begin moeilijk dat er zoveel klinkercombinaties zijn en de constante h, g etc. Ik heb echt niet zoveel contact met Nederlanders, maar ik gebruik het Nederlands als ik ga winkelen of naar een restaurant ga.

Themis Sardis
Themis Sardis
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren, omdat ik sinds 2018 in Nederland woon. Ik heb Learn2speak Dutch via een collega gevonden. Ik vind de lessen prettig en het boek makkelijk te gebruiken. De docent houdt een goed tempo in de lessen. Ik vond de uitspraak in het begin moeilijk en nu niet meer, omdat de docent in elke les helpt. Ik kan Nederlands in de supermarkt, bij een café en in de winkels gebruiken.

George Skeparnakos
George Skeparnakos
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren spreken met mijn nieuwe collega's. Ik heb Effie gevonden via Facebook. Ik heb haar Facebook-berichten en haar YouTube-video’s geliked. De lessen zijn interactief. Woordenschat en grammatica zijn gemakkelijk uit te leggen. Het boek is makkelijk en duidelijk. De docent had een perfecte communicatie en zorgde ervoor dat alles er eenvoudig uitzag. Het tempo was uitstekend. In het begin was spreken moeilijk. Nu is het niet zo moeilijk. Ik gebruik het Nederlands om met mijn collega's te praten, boodschappen te doen, eten en drinken te bestellen, naar de film te gaan en afspraken te maken met Nederlandse vrienden.

Lena Valachi
Lena Valachi
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren want ik wilde met mensen in Nederland kunnen communiceren en een goede baan krijgen. Ik vond de school via een pagina op Facebook, ik praatte met Effie en vond de manier van leren heel slim en zo begon ik met de lessen. Voor mij is Nederlands een moeilijke taal, maar door de manier waarop Effie alles uitlegt, leek alles eenvoudiger en toegankelijker. In het begin had ik het gevoel dat ik nooit iets in het Nederlands zou leren zeggen, maar nu ik na twee jaar in Nederland een paar woorden kan verstaan ​​en gebruiken, voel ik me heel gelukkig. Nu gebruik ik dagelijks het Nederlands zoals boodschappen doen en op het werk om met mijn collega's te communiceren. 

Paschalina Garidou
Paschalina Garidou
basiscursus

Ik wilde de Nederlandse cultuur beter kennen en directer communiceren met mijn Nederlandse collega's en vrienden. Via supergrieks.eu heb ik Learn2speak Dutch gevonden. Ik vond de informatie over de Nederlandse taal op de website heel interessant. Mijn ervaring met de lessen is spannend! Het boek is heel interessant, het tempo is heel goed en we werken met plezier. De docent, Effie Alexiadou, is georganiseerd, informatief en creatief! Ik vind de uitspraak het moeilijkste! Groepslessen helpen veel, omdat we leren en verbeteren met de andere studenten in de cursus. Ik gebruik nu het Nederlands in veel dagelijkse activiteiten en dat helpt me dichter bij mijn Nederlandse vrienden en collega's te komen en de Nederlandse cultuur beter te begrijpen.

Penelope Giannioti
Penelope Giannioti
basiscursus

Ik wil Nederlands leren om mijn dagelijkse leven makkelijker te maken, om een betere baan te vinden en om in staat te zijn om te communiceren met de Nederlanders.  Daar komt nog  dat mijn dochter binnenkort naar een Nederlandse school gaat dus het is nuttig zijn om zelf ook de taal te leren. Ik vond “Learn2speak Dutch” via Facebook. Ik koos deze school om de reviews van andere studenten.  Iedereen heeft het aanbevolen en had er veel lof voor. Ik ben zeer gelukkig met de lessen.  De online lessen komen mij wat betreft mijn agenda erg goed uit.  De lessen zijn onderhoudend en makkelijk te volgen. Ik geniet echt van de werk activiteiten in paren en ik leer elke keer weer iets nieuws.  Het boek is zeer interessant en Effie – onze docent – is aardig en geduldig voor ons. Zij geeft altijd tips over de taal en culturele feiten over Nederland en de levenswijze hier. Wat ik het moeilijkste vind is het onderdeel spreken. Het is enigszins intimiderend voor mij om met andere mensen te praten, maar we oefenen veel en nu voel ik me al een stuk zekerder over alles. Nu gebruik ik dagelijks Nederlands. Als ik boodschappen ga doen, iets bestel in en restaurant of de weg vraag. Ik ga door met de lessen van Learn2speak Dutch tot ik mijn doelen bereik en ik beveel iedereen aan om dat ook te doen.

Jiota Konstantinidou
Jiota Konstantinidou
basiscursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik besloot om bij mijn partner in Nederland te komen wonen, die hier permanent woont. Vanwege de pandemie wilde ik profiteren van de tijd dat ik thuis zat en Nederlands leren. Mijn partner vertelde me dat hij een dame kende die online Nederlandse lessen geeft en stelde me voor aan mevrouw Effie Alexiadou.
Toen ik net begon, dacht ik dat ik niet snel Nederlands kan leren. De les was elke donderdag, we waren met een groep van 11 mensen. We matchen allemaal met elkaar alsof we elkaar al jaren kenden. Het boek was gemakkelijk en praktisch en de manier waarop mevrouw Effie ons lesgaf was begrijpelijk. In korte tijd heb ik zelf zinnen kunnen maken.
Het is heel moeilijk om in een land te zijn en niet met mensen te kunnen communiceren. Nu kan ik zonder problemen alleen gaan winkelen, begrijpen wat ze me vertellen en zo wordt mijn leven in Nederland gemakkelijk. 
En een vriendelijke tip: in elk land, zelfs als je al een goede baan hebt, is het goed om de taal te leren kennen… en wie Nederlands  wil leren schrijven in de groepen van mevrouw Effie… een unieke ervaring. Heel erg bedankt Effie voor je geduld! 

Vervolgcursus Nederlands | Niveau A2 - B1

Julia Bekiai
Julia Bekiai
vervolgcursus

Ik woon al 4 jaar in Nederland en ik wilde de taal spreken voor persoonlijke maar ook voor werkdoeleinden. Een vriend vertelde me over de flexibele lessen en dat de focus van de lessen lag op het spreken van Nederlands in het dagelijkse leven, en dat was precies wat ik zocht.
Ik had een geweldige ervaring in alle aspecten. We hadden een goed tempo, waarbij de groepsleden op hetzelfde leerniveau zaten. Het boek was duidelijk en goed gestructureerd en leerde elke keer een nieuw en handig onderwerp voor het dagelijks leven. En de docent begeleidde ons geduldig tijdens de les, stond open voor vragen en vroeg om feedback. Maar wat de meeste indruk op me maakte, is hoe ze naar iedereen luisterde en iedereen erbij betrokken had, waardoor we ons op ons gemak voelden bij het maken van fouten. Wat ik moeilijk vond in het Nederlands, was de manier waarop de taal is opgebouwd, als je een zin vormt. Het is heel anders dan de talen die ik spreek. Na een tijdje is het echter logisch om de woorden op de Nederlandse manier te formuleren.
Nu is Nederlands soms nog moeilijk om te spreken maar dat is een kwestie van tijd om er vloeiender in te worden. Wat ik zeker weet, is dat ik nu ontwikkeld ben in gesprekken die ik voor de lessen niet begreep en ook kan ik een klein essay schrijven wanneer dat nodig is en communiceren met mijn vrienden in het Nederlands. Hierdoor voel ik me meer betrokken bij de Nederlandse cultuur en gemeenschap, wat zo belangrijk is als je in het land woont en werkt.

Dimitra Markopoulou
Dimitra Markopoulou
vervolgcursus

Ik begon met mijn lessen Nederlands na 6 maanden in Nederland te hebben gewoond, omdat ik geloof dat het kennen van de taal van de plaats waar je woont je een voordeel geeft. Je kunt altijd in het Engels communiceren, maar zo'n vaardigheid creëert meer kansen, niet alleen in je dagelijks leven, maar ook in je professionele carrière. Ik heb de school via een Facebookgroep voor Grieken in Nederland gevonden.
Ik geloof dat het leren van een nieuwe taal en een nieuwe cultuur via je moedertaal het gemakkelijker maakt om te begrijpen en de juiste verbindingen in je hersenen te creëren om volledig te leren. Tegelijkertijd hielp de mogelijkheid om online lessen te volgen en iets nieuws te leren, in deze periode met de onzekerheid van de pandemie, mijn beslissing om voor Learn2speak Dutch te kiezen. Ik had een geweldige ervaring met Effie. De keuze van het boek, de verschillende oefeningen voor huiswerk en de manieren van leren die Effie volgt, passen perfect bij mijn drukke werkschema. Effie begrijpt het volledig en draagt bij aan de beste leerervaring. Ik raad haar helemaal aan. In het begin waren uitspraak en accent best moeilijk voor mij. Maar na een tijdje en door de boeken die we gebruikten, werd het gemakkelijker.
Op dit moment kan ik het nu bijna voor 70% begrijpen en lezen. Ik ben nog steeds niet helemaal zeker van het spreken van Nederlands in mijn dagelijks leven, maar dit is mijn doel tot het einde van dit jaar. Op dit moment gebruik ik het Nederlands in de administratieve taken van mijn leven hier in Nederland.

Maria Saschamanoglou
Maria Saschamanoglou
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik in Nederland al nu vijf jaren woon dus ik wilde de taal in het dagelijks leven gebruiken. Ik ben met de cursus begonnen want mijn werkgever wilde dat ik de taal op het werk kan gebruiken en dat ik kan overleggen of presentaties in Nederlands kan volgen.
Ik heb Effie via een Griekse Facebook groep gevonden toen ik om advies gevraagd heb. Learn2speak Dutch was een slimme optie vooral duurde Covid tijden want de cursus was online en ik hoefde niet naar een andere plaats te reizen. Het was ook een fantastische kans om andere Grieken te ontmoeten.
De cursus was een geweldig reis van A0 tot B1 in een korte tijd van slechts 1 jaar. Het boek was een goede keuze met veel grammatica en woorden, maar ook spreken, oefenen en dagelijks uitdrukkingen. Ik voelde vaak dat er te veel informatie was en dat het tempo een beetje te snel was maar Effie was altijd geduldig en behulpzaam.
In het begin vond ik spreken moeilijk maar nu kan ik kleine gespreken voeren en ik voel me zelfverzekerder om met Nederlanders te praten.
Nu gebruik ik het Nederlands meestal op het werk met mijn Nederlandse collega's maar ook in het dagelijkse leven als ik de kans heb. De hele ervaring heeft me een gevoel van thuis zijn opgeleverd, niet meer als een expat maar als een ware inwoner van Nederland.

Sofia Koustoulidou
Sofia Koustoulidou
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik in Nederland woon en ik vind dat Nederlands een interessante taal is. Ik heb Learn2speak Dutch op Facebook gevonden en ik heb ze gekozen omdat de reviews heel goed waren.

Ik vond de lessen heel gestructureerd en het boek paste goed bij mijn niveau. De docent was de beste Nederlands docent die ik ooit gehad heb. Effie was heel behulpzaam en vriendelijk.
Ik vind dat ik nu Nederlands beter kan begrijpen. Ik kan een krant lezen en nu begrijp ik de teksten. Ik probeer meer Nederlands te gebruiken met mijn collega’s en familie.

Maria Kourela
Maria Kourela
vervolgcursus

Ik ben begonnen met de cursus want ik wilde Nederlands leren maar vooral om een baan te kunnen vinden. Ik heb over deze taalschool gehoord op een website (Super Greeks). Ze hebben heel goede reviews en de prijzen zijn heel betaalbaar.

Ik ben heel tevreden met de lessen en de docent. De interactie tussen de docent en mij, maar ook met de andere cursisten heeft ons veel geholpen. In het begin vond ik de grammatica en de uitspraak moeilijk. Nu nog steeds, maar wat minder. Nu begrijp ik veel meer.
Ik gebruik het Nederlands dagelijks en op mijn werk. Nu begrijp ik wat de andere mensen zeggen veel meer dan vroeger.

Melina Chrisanthopoulou
Melina Chrisanthopoulou
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren want ik wilde Nederlands beter begrijpen. Ik begonnen met het leren van het Nederlands want ik verhuisde naar Nederlands 2 jaar geleden en ik wilde de taal spreken. Ik heb Effie echt goed docent gevonden en ik heb Learn2speak Dutch gekozen want ik wist van mijn vriend dat het een goede Nederlandse cursus is. Mijn ervaring met de lessen was heel goed en interessant. Nt2 cursus van deze taalschool is echt hulp, het tempo heeft balans en de docent is mijn favoriete. In het begin vond ik moeilijk het luisteren maar nu is dat meer gemakkelijk. Nu kan ik dagelijks Nederlands spreken met mijn vrienden maar ik gebruik het ook op mijn werk. Ik begrijp beter Nederlands nu en ik spreek en luister deze taal echt goed.

Dora Daouti
Dora Daouti
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren want mijn familie woont in Amsterdam. Dus begon ik Nederlands te leren om te begrijpen wat Nederlanders tegen mij zeggen wanneer ik mijn familie bezoek. Ik wilde meer weten over dit land en de manier van leven. Ik bezoek vaak Nederland. In het begin zocht ik een taalschool in Griekenland maar ik kon niets vinden. Toen vond ik Learn2speak Dutch op internet. Ik zag een advertentie en belde voor informatie. Zo begon ik met mijn online cursus. In het begin aarzelde ik omdat het iets moeilijks en ongekends voor mij was. Maar toen ik sommige woorden begon te begrijpen en zinnen maakte, vond ik het heel leuk. Mijn docent heeft mij veel geholpen met de lessen. Nu kan ik heel goed begrijpen wat ik lees. Ik heb het nog steeds moeilijk met het spreken maar ik geloof dat ik hierin heel snel zal verbeteren.

.

Kosmas Spanidis
Kosmas Spanidis
vervolgcursus

Ik ben architect en Ik ben Nederlands gaan leren omdat ik de cultuur wilde begrijpen. Ook begon ik een bedrijf in Nederland, dus ik wilde met klanten kunnen communiceren en de Nederlandse wetten begrijpen. Ik vond deze taalschool via een Facebook-evenement terwijl ik op zoek was naar online cursussen. Ik koos voor Learn2speak Dutch omdat ik op zoek was naar een leraar Grieks en ik dacht dat ik sneller zou leren omdat ik ook Grieks ben. Ik vond de aanpak van Effie ook leuk toen ze alles uitlegde in het Facebook-evenement. Ik vond echt alles leuk.

De lessen en de werklast waren mooi verdeeld en ik vond het leuk dat we een team waren dat elkaar probeerde te helpen beter te worden. De leraar heeft veel geholpen om het team draaiende te houden en heeft ons gepusht om alle mijlpalen te bereiken. Het boek was ook goed met verschillende soorten oefeningen en voldoende informatie. In het begin vond ik het moeilijk om zinnen te formuleren, maar door de cursussen werd ik er beter in.
Ik denk dat ik nu makkelijker en sneller kan reageren op een vraag of als iemand tegen me praat. Ik probeer de taal elke dag te gebruiken. Ik spreek soms met klanten in het Nederlands en ik spreek heel vaak met mijn collega's op het werk. Ik begrijp de meeste gesprekken tijdens een vergadering en ik kan sommige documenten of een krant lezen.

Evi Vita
Evi Vita
vervolgcursus

Ik ben Nederlands gaan leren omdat ik in Nederland woon en ik denk dat het me zal helpen om een baan te vinden. Ook wil ik geïntegreerd worden in de Nederlandse samenleving en Nederlandse vrienden maken. Toevallig zag ik een bericht op Facebook, terwijl ik op zoek was naar online cursussen Nederlands.
Ik volgde een eerste cursus en ik vond de docent en de manier van lesgeven leuk. Ik vond de les erg leuk. Het boek legde alles uit en het was goed gestructureerd. Tijdens de cursus hebben we met alle gegeven informatie uit het boek kunnen oefenen. De docent hielp ons met alles en ze bleef niet alleen in de boekinformatie maar ze wilde ons altijd van meer kennis voorzien. Het doel van de les was om Nederlands te leren om de taal in het echt te kunnen spreken. We waren een team met de klasgenoten en de docent en steunden elkaar. Tijdens de cursus kreeg ik meer zelfvertrouwen om mijn kennis toe te passen en Nederlands te spreken.
Waar het in het begin moeilijk was om zinnen te formuleren, denk ik dat ik het nu wel kan en ook probeer sneller te reageren. Ik probeer Nederlands te spreken met vrienden en in het dagelijks leven, b.v.  op de markt.

Natasa Roukouni
Natasa Roukouni
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren want ik woon en werk in Nederland sinds 2017. Ik wilde boeken kunnen lezen en films in het Nederlands kunnen kijken, en ook de cultuur van het land beter begrijpen. In het begin had ik geprobeerd om op mezelf Nederlands te leren, maar ik verloor snel mijn motivatie. Vorig jaar rond september zag ik een advertentie op een Facebookgroep over een proefles online, en besloot ik het eens te proberen. Ik vond de docent en de sfeer in de klas erg leuk en zonder aarzelen schreef ik me in voor de A1-lessen. Ik ben sindsdien niet meer gestopt. Nu, bijna een jaar later, zal ik binnenkort B1-niveau afronden en doorgaan naar B2.
Mijn ervaring met de lessen is echt geweldig! Effie Alexiadou, de docent, is niet alleen erg goed in haar werk, maar ook een heel aardig, geduldig en slim mens, wat naar mijn mening erg belangrijk is in elk leerproces. Het tempo is erg goed, we hebben in korte tijd veel nieuwe dingen geleerd, maar zonder ons gestrest of onder druk gezet te voelen. De onlinegroep is klein, dus na een tijdje leerden we elkaar allemaal kennen en voelden we ons op ons gemak, dus de les was voor mij meer als een samenzijn met vrienden en minder als een verplichting. Nog iets dat ik erg leuk vond, was dat Effie ons het gevoel gaf dat we haar alles konden vragen, dat er geen domme vragen zijn, dus we waren niet bang om fouten te maken. De boeken zijn ook een uitstekende keuze, ze leggen de grammatica en regels op een duidelijke en precieze manier uit en ze bevatten nuttige alledaagse woordenschat.
In het begin was het moeilijkste voor mij om Nederlands te spreken buiten de les, in het dagelijks leven, ik had niet het nodige zelfvertrouwen. Maar met de lessen vind ik dit makkelijker en ben ik nu minder verlegen om Nederlands te spreken! Ik ben begonnen met het lezen van eenvoudige boeken in het Nederlands en ook kan ik het nieuws op sociale media in het Nederlands lezen, wat erg cool en handig is! Ik heb me gerealiseerd dat Nederlands leren niet zo moeilijk is en zelfs een heel leuk proces kan zijn, als je een effectieve methode gebruikt en je de juiste docent hebt!
Ik kan Learn2speak Dutch en Effie zonder twijfel aanbevelen aan iedereen die Nederlands wil leren!

Angelos Iroidis
Angelos Iroidis
vervolgcursus

Hoi! Ik heet Angelos Iroidis, ik ben 25 jaar oud en ik kom uit Griekenland. Ik woon in Utrecht sinds september 2020. Ik ben er gekomen want ik ben in Utrecht Universiteit als Master student begonnen. Ik wilde Nederlands leren voor mijn toekomst omdat ik een baan graag zou willen vinden in Nederland of in België na mijn Master. Bovendien is het leren van het Nederlands handig en praktisch voor mijn leven hier in Nederland.
Op Facebook heb ik Learn2speak Dutch gevonden op vragen over een goede school voor Nederlandse lessen. Uiteindelijk heb ik Learn2speak Dutch gekozen omdat de cursussen betaalbaar zijn. Ten tweede hebben we les alleen 2 uur per week en ten slotte kun je snel gaan naar het volgende niveau.
Het boek is goed met mooie foto’s en een goede structuur voor de nieuwe dingen bijvoorbeeld de grammatica, de oefeningen, de woorden enzovoort. We hebben ook toegang tot het onlinemateriaal van het boek waar we met onze email en wachtwoord kunnen inloggen. Ik vind het heel belangrijk om alle teksten en oefeningen voor luisteren en antwoorden online te kunnen vinden op de website van het boek. Het tempo is goed; 2 uur per week is genoeg voor elke les. Tot de volgende les heb je genoeg tijd voor je huiswerk. Ook vind ik onze docent goed. Als groep hebben we geluk want zij is Grieks dus zij legt eerst alles in het Grieks en dan in het Nederlands uit. We praten altijd over onze vragen. Zij is aardig en ze begrijpt wel dat een student zijn huiswerk soms niet doet want zijn programma is heel druk met de studie bijvoorbeeld.
Volgens mij was de structuur van de taal een beetje moeilijk in het begin want hij is anders dan in het Engels of het Frans bijvoorbeeld. Nu heb ik het wel begrepen en ik maak minder fouten. Ook is het begrijpen nog moeilijk voor mij maar ik ga een topper worden met oefenen.
Ten slotte is mijn niveau nu beter dan mijn niveau in het begin van de lessen. Ik gebruik het Nederlands zoveel mogelijk elke dag in de supermarkt, in de winkels, in het lab met mijn medestudenten etc. Daarnaast volg ik het nieuws op online apps of ik kijk naar Nederlandse of Vlaamse video’s op YouTube.

PS: Het schrijven van deze tekst is het resultaat na bijna één jaar!

Bedankt Effie, Bedankt Learn2speak Dutch!

Verdiepingscursus Nederlands | niveau B1 - B2

Stavroula Papaspyridakou
Stavroula Papaspyridakou
verdiepingscursus

Toen ik uit Griekenland naar Nederland verhuisde, wilde ik Nederlands leren om te kunnen integreren in de samenleving en de levensstijl en de cultuur te leren kennen.  Daarnaast wilde ik Nederlands leren om meer kansen voor een baan te hebben. Na een paar pogingen met andere taalinstituten zocht ik uiteindelijk iemand die Grieks praat en hij/zij alles in het Grieks kan uitleggen.  Dus een vriend heeft me Learn2speak Dutch aanbevolen. Ik kende Learn2speak Dutch en Effie Alexiadou ook via internet en Facebook groepen!
Mijn vriend had helemaal gelijk! Effie was de perfecte keuze voor mij. Samen hebben we het moeilijkste niveaus bereikt. Zij heeft mij geholpen, met een eenvoudige en methodische manier om Nederlands snel te leren met privé- en groepslessen. Zij gebruikt praktische en heel nuttige boeken. Het tempo was perfect. Niet te langzaam, niet te snel. Als iemand werkt, kan hij de lessen gemakkelijk volgen.
En vooral is de docent top! Volledig getraind met een uitstekende kennis van het Nederlands! Heel behulpzaam, consistent en ondersteunend! Bonus extra: Effie werkt samen met docenten die het Nederlands als moedertaal hebben, met wie we het spreken oefenen. De perfecte combinatie!
In het begin vond ik spreken in het Nederlands en de syntaxis heel moeilijk, nu niet meer. Nu ben ik bijna vloeiend en ik kan kletsen met mijn Nederlandse collega's en bespreken over verschillende thema's. Ik kan praten met mijn arts, de leerkrachten van mijn zoon en met andere diensten.
Ik ben heel blij dat ik ben geslaagd en het B2-diploma NTt2 heb gehaald. Nu voel ik me zelfverzekerd om Nederlands overal te praten. Nu kan ik op meer vacatures solliciteren. Als je snel, gemakkelijk en goed Nederlands wilt leren, dan is Learn2speak Dutch de plek. Echt een aanrader!

Mandy Seitanidou
Mandy Seitanidou
verdiepingscursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik in Nederland woonde en studeerde. In de toekomst wil ik terug naar Nederland verhuizen en daar gaan werken. Een vriend die ik op de universiteit ontmoette, vertelde me over Learn2speak Dutch. Toen probeerde ik een online les via Facebook en ik vond het erg leuk. De docent is zo goed, erg vriendelijk en legt alles duidelijk uit. Het boek dat we gebruikten was erg goed, omdat het gaat over interessante dingen die alle buitenlanders in Nederland moeten weten. Het tempo was ook goed, en iedereen in onze groep hielp elkaar. In het begin was het moeilijkste om het Nederlandse accent te verstaan en Nederlands te spreken. Maar we luisterden in de les naar veel Nederlandse teksten en het werd makkelijker. Wonen in Nederland helpt ook, maar we moeten oefenen met spreken om zelfverzekerder te worden. Tegenwoordig gebruik ik het Nederlands om naar Nederlandse podcasts te luisteren. Misschien zal ik proberen mijn Nederlands te gebruiken om een nieuwe baan in Nederland te vinden.

Sofia Chatzopoulou
Sofia Chatzopoulou
verdiepingscursus

Ik wilde Nederlands leren want ik wil in Nederland blijven wonen en mijn dagelijkse leven makkelijker maken. Het is makkelijker om mijn belasting te doen, een koffie te bestellen maar ook met mijn collega's te praten. Ik heb Effie gevonden van Facebook. Ik zag dat heel veel mensen goed reviews voor haar hadden geschreven. Daarom koos ik Learn2speak Dutch. Ik heb de beste ervaring met de lessen. De docent legt uit in detail elke grammatica maar ook ieder woord dat ik niet kon begrijpen. Het tempo was heel geschikt voor mij en het boek is het best voor Nederlands leren maar ook om NT2 examens te doen. In het begin vond ik heel moeilijk de uitspraak van de woorden maar nu is het makkelijker met de hulp van mijn docenten. Ik gebruik Nederlands in mijn dagelijkse leven maar ook soms op mijn werk. Mijn dagelijkse communicatie is makkelijker geworden.

Fani Traikou
Fani Traikou
verdiepingscursus

Ik wilde Nederlands leren want ik woon en ik werk in Nederland. Het is heel belangrijk voor mij om Nederlands te begrijpen en spreken. Ik heb voor Learn2speak Dutch veel goede reacties op sociale media gelezen. Ik spraak met Effie aan de telefoon en ik voelde dat ze echt goed in haar werk is. De boeken van de lessen zijn nuttig en prettig. Effie and Myriam zijn kalme en geduldige personen. Ze probeerden ons op de beste manier te helpen. In het begin voelde ik dat grammatica van Nederlands heel moeilijk is. Ik zie nu dat veel dingen heel simpel zijn. Ik probeer Nederlands vaak te gebruiken. Ik spreek in de supermarkt, bij de gemeente of met mijn buren. Nederlanders waarderen als je probeert hun taal te spreken. Mijn top doel is om Nederlands te spreken en schrijven als ik spreek en schrijf  in het Engels. Mijn droom is om polyglot te zijn!

Sofia Grammatikopoulou
Sofia Grammatikopoulou
verdiepingscursus

Ik wilde Nederlands leren want ik woon permanent in Nederland en ik wilde de taal kunnen begrijpen! Ik vond Effie en Learn2speak Dutch in een advertentie op Facebook en een van je leerlingen vertelde me over haar! Mijn ervaring met de lessen was heel goed! Ik vond de manier van lesgeven leuk, de leraar is heel direct met haar studenten en het boek had oefeningen met een goede flow! Wat ik in het begin moeilijk vond, was de grammatica en dat ze soms ondersteboven uit het Grieks spreken! Nu gebruik ik elke dag Nederlands en kan ik beter met mijn collega´s communiceren!  Daar ben ik heel blij mee! Dankjewel Effie en Learn2speak Dutch!

Dimitris Vogiatzopoulos
Dimitris Vogiatzopoulos
verdiepingscursus

Ik wilde Nederlands leren om mijn wereld te vergroten en de Nederlandse cultuur beter te kunnen begrijpen.  Ik heb Effie gevonden via een Griekse groep in Facebook, zij had hele goede reviews van medecursisten. Tempo, boek en vooral de docent was echt super! Grammatica en zinsopbouw was voor mij echt moeilijk in het begin maar het gaat steeds beter. Ik maak gebruik van Nederlands in mijn dagelijkse leven, ik luister naar de radio en ik voel me meer geïntegreerd in de Nederlandse maatschappij.

Angela Reizi
Angela Reizi
verdiepingscursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik in Nederland kwam wonen. Ik geloof dat het leren van Nederlands mij een deel van het geheel gemakkelijker zal maken en mijn leven in Nederland aangenamer zal maken. Ik heb Effie gevonden via sociale media en verschillende groepen op Facebook. Ik heb voor haar gekozen omdat ik goede opmerkingen las en ik dacht dat het feit dat we allebei uit Griekenland komen het leren gemakkelijker zal maken. Mijn ervaring met de lessen is heel goed. Ik vond het boek ''de finale'' heel praktisch. Ik ben tevreden met het tempo en de docent. De docent heeft ervaring en kennis in het leren van Nederlands als tweede taal. In het begin vond ik de uitspraak moeilijk maar nu niet zo veel. Ik heb mijn diploma NT2-programma II gehaald en nu gebruik ik het Nederlands in mijn dagelijks leven maar ook op mijn werk.