Learn2speakdutch | Effie Alexiadou

Learn2speak Dutch

Over Effie Alexiadou

In Griekenland studeer je niet altijd wat je leuk vindt; daar hebben ze nu eenmaal een ander systeem. Om deze reden heb ik landbouwwetenschap gestudeerd en met mijn papiertje op zak ben ik in 2012 samen met mijn man – toen nog mijn vriend – naar Nederland gekomen. Nederland heeft mij altijd getrokken en ik had een sterk voorgevoel dat ik hier kon bouwen aan een toekomst die ik verdiende. Toen we aankwamen moest er natuurlijk van alles geregeld worden. Samen met mijn man ben ik bij een uitzendbureau gaan werken, maar we wilden natuurlijk doen waarvoor we geleerd hadden. En ik kan je vertellen: dat is best moeilijk wanneer je de Nederlandse taal niet beheerst.

Mijn cursus Nederlands

Voordat ik aan de slag ging als landbouwkundige, besloot ik om eerst de Nederlandse taal te leren. Dat bleek lastiger dan ik dacht. Tijdens mijn cursussen had ik zo veel vragen en kreeg ik zo weinig antwoord van de docenten. Vaak kreeg ik terug: ‘dat leer je vanzelf’ of ‘oefening baart kunst’. Wat voor Nederlanders heel normaal is, kan voor anderstaligen enorm lastig zijn om te begrijpen.

Nederlandse klanken; ik vond ze erg lastig

Ik weet precies waar anderstaligen tegenaanlopen wanneer ze de Nederlandse taal gaan leren. Zo wordt er weinig uitleg gegeven over de toepasbaarheid van verschillende regels. Daarnaast zijn de klanken van de Nederlandse taal anders dan in het buitenland. In Nederland heb je bijvoorbeeld lange A-, E-, O- en U-klanken.

En ook klanken als ‘UI, ‘OU’ en ‘OE’ zijn ons vreemd. Al is je woordenschat nog zo groot; als je uitspraak niet klopt, ontstaan er misverstanden. Dan heeft het natuurlijk geen nut.

Docent Nederlands

Ik wilde zó graag mensen helpen met hetgeen waar ik zelf tegenaan gelopen ben, dus ik besloot om mijn eigen taalschool te beginnen. Een taalschool die rekening houdt met de obstakels waar je als anderstalige tegenaan loopt; clear, easy and fast. Mijn post HBO als docent heb ik in januari 2020 afgerond en ik ben klaar om jou alles over de Nederlandse taal te leren. Mijn doel? Dat je aan het einde van de cursus op je eigen niveau kunt deelnemen aan de Nederlandse maatschappij door het volgen van de basiscursus, vervolgcursus of verdiepingscursus van Learn2speak Dutch.

footer_vlag

Basiscursus Nederlands
niveau 0 - A2

Kom je in Nederland wonen of werken, maar beheers je de Nederlandse taal niet of nauwelijks? Met de online basiscursus Nederlands van Learn2speak Dutch leer je op een laagdrempelige manier kennismaken met de Nederlandse taal, zodat je zonder hulp korte gesprekken kunt voeren en dagelijkse activiteiten kunt verrichten.

Vervolgcursus Nederlands
niveau A2-B1

Heb je al een goede basis voor het spreken van de Nederlandse taal, maar heb je de ambitie om je taalvaardigheid te verbeteren? De vervolgcursus van Learn2speak Dutch gaat nóg meer in op de Nederlandse grammatica, woordenschat en uitspraak, zodat je je droombaan kunt vinden en je je leven in Nederland écht kunt gaan opbouwen.

Verdiepingscursus Nederlands
niveau B1 - B2

Spreek je de Nederlandse taal vrij goed, maar mis je nét dat stukje verdieping? De verdiepingscursus van Learn2speak Dutch gaat meer in op wetenschappelijke, economische en politieke vraagstukken. Je leert om te onderzoeken en te presenteren, zodat jij je nóg meer kunt ontwikkelen om uiteindelijk je hoger doel te behalen.

Blik op werk

Learn2speak Dutch draagt met trots het Keurmerk Blik op Werk.

Blik op Werk is een beschermd keurmerk dat alleen wordt uitgegeven door de Stichting Blik op Werk. Alle cursussen van Learn2speak Dutch zijn door Blik op Werk geaccrediteerd.

Kies je voor Learn2speak Dutch, dan kies je voor kwaliteit. Het keurmerk laat zien dat wij als taalschool een gewaarborgde kwaliteit leveren. Daarnaast kun je alléén geld lenen bij DUO als je een cursus volgt op een school met het Keurmerk Blik op Werk.

Blik op werk - keurmerk-aspirant-lid