Learn2speakdutch | vervolgcursus Nederlands

Nederlands voor semi-gevorderden

Vervolgcursus Nederlands | niveau A2 - B1

Heb je al een goede basis voor het spreken, luisteren, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal, maar heb je de ambitie om je taalvaardigheid te verbeteren? Met de vervolgcursus van Learn2speak Dutch gaan we nóg meer in op de Nederlandse grammatica, woordenschat, uitspraak en systemen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als je graag een baan wilt vinden, een opleiding wilt volgen of een verzekering wilt afsluiten.

Nederlands leren; hoe nu verder?

Je hebt de basis van de Nederlandse taal onder de knie; tijd om een stapje verder te gaan! Heb je een bepaald doel voor ogen? Weet jij precies wat je in de toekomst wilt? Wil je je droombaan vinden en je leven op gaan bouwen in Nederland? Dan is dit het moment om je dromen na te jagen en je doelen te bereiken.

Vervolgcursus Nederlands

Ben je op zoek naar een vervolgcursus Nederlands om de Nederlandse taal nóg beter te leren spreken, lezen, schrijven en begrijpen? Een laagdrempelige cursus waar je clear, easy and fast verder aan de slag gaat met de Nederlandse taal? Dan is de vervolgcursus Nederlands écht iets voor jou!

Vervolgcursus Nederlands | Niveau A2 - B1

Julia Bekiai
Julia Bekiai
vervolgcursus

Ik woon al 4 jaar in Nederland en ik wilde de taal spreken voor persoonlijke maar ook voor werkdoeleinden. Een vriend vertelde me over de flexibele lessen en dat de focus van de lessen lag op het spreken van Nederlands in het dagelijkse leven, en dat was precies wat ik zocht.
Ik had een geweldige ervaring in alle aspecten. We hadden een goed tempo, waarbij de groepsleden op hetzelfde leerniveau zaten. Het boek was duidelijk en goed gestructureerd en leerde elke keer een nieuw en handig onderwerp voor het dagelijks leven. En de docent begeleidde ons geduldig tijdens de les, stond open voor vragen en vroeg om feedback. Maar wat de meeste indruk op me maakte, is hoe ze naar iedereen luisterde en iedereen erbij betrokken had, waardoor we ons op ons gemak voelden bij het maken van fouten. Wat ik moeilijk vond in het Nederlands, was de manier waarop de taal is opgebouwd, als je een zin vormt. Het is heel anders dan de talen die ik spreek. Na een tijdje is het echter logisch om de woorden op de Nederlandse manier te formuleren.
Nu is Nederlands soms nog moeilijk om te spreken maar dat is een kwestie van tijd om er vloeiender in te worden. Wat ik zeker weet, is dat ik nu ontwikkeld ben in gesprekken die ik voor de lessen niet begreep en ook kan ik een klein essay schrijven wanneer dat nodig is en communiceren met mijn vrienden in het Nederlands. Hierdoor voel ik me meer betrokken bij de Nederlandse cultuur en gemeenschap, wat zo belangrijk is als je in het land woont en werkt.

Dimitra Markopoulou
Dimitra Markopoulou
vervolgcursus

Ik begon met mijn lessen Nederlands na 6 maanden in Nederland te hebben gewoond, omdat ik geloof dat het kennen van de taal van de plaats waar je woont je een voordeel geeft. Je kunt altijd in het Engels communiceren, maar zo'n vaardigheid creëert meer kansen, niet alleen in je dagelijks leven, maar ook in je professionele carrière. Ik heb de school via een Facebookgroep voor Grieken in Nederland gevonden.
Ik geloof dat het leren van een nieuwe taal en een nieuwe cultuur via je moedertaal het gemakkelijker maakt om te begrijpen en de juiste verbindingen in je hersenen te creëren om volledig te leren. Tegelijkertijd hielp de mogelijkheid om online lessen te volgen en iets nieuws te leren, in deze periode met de onzekerheid van de pandemie, mijn beslissing om voor Learn2speak Dutch te kiezen. Ik had een geweldige ervaring met Effie. De keuze van het boek, de verschillende oefeningen voor huiswerk en de manieren van leren die Effie volgt, passen perfect bij mijn drukke werkschema. Effie begrijpt het volledig en draagt bij aan de beste leerervaring. Ik raad haar helemaal aan. In het begin waren uitspraak en accent best moeilijk voor mij. Maar na een tijdje en door de boeken die we gebruikten, werd het gemakkelijker.
Op dit moment kan ik het nu bijna voor 70% begrijpen en lezen. Ik ben nog steeds niet helemaal zeker van het spreken van Nederlands in mijn dagelijks leven, maar dit is mijn doel tot het einde van dit jaar. Op dit moment gebruik ik het Nederlands in de administratieve taken van mijn leven hier in Nederland.

Maria Saschamanoglou
Maria Saschamanoglou
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik in Nederland al nu vijf jaren woon dus ik wilde de taal in het dagelijks leven gebruiken. Ik ben met de cursus begonnen want mijn werkgever wilde dat ik de taal op het werk kan gebruiken en dat ik kan overleggen of presentaties in Nederlands kan volgen.
Ik heb Effie via een Griekse Facebook groep gevonden toen ik om advies gevraagd heb. Learn2speak Dutch was een slimme optie vooral duurde Covid tijden want de cursus was online en ik hoefde niet naar een andere plaats te reizen. Het was ook een fantastische kans om andere Grieken te ontmoeten.
De cursus was een geweldig reis van A0 tot B1 in een korte tijd van slechts 1 jaar. Het boek was een goede keuze met veel grammatica en woorden, maar ook spreken, oefenen en dagelijks uitdrukkingen. Ik voelde vaak dat er te veel informatie was en dat het tempo een beetje te snel was maar Effie was altijd geduldig en behulpzaam.
In het begin vond ik spreken moeilijk maar nu kan ik kleine gespreken voeren en ik voel me zelfverzekerder om met Nederlanders te praten.
Nu gebruik ik het Nederlands meestal op het werk met mijn Nederlandse collega's maar ook in het dagelijkse leven als ik de kans heb. De hele ervaring heeft me een gevoel van thuis zijn opgeleverd, niet meer als een expat maar als een ware inwoner van Nederland.

Sofia Koustoulidou
Sofia Koustoulidou
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren omdat ik in Nederland woon en ik vind dat Nederlands een interessante taal is. Ik heb Learn2speak Dutch op Facebook gevonden en ik heb ze gekozen omdat de reviews heel goed waren.

Ik vond de lessen heel gestructureerd en het boek paste goed bij mijn niveau. De docent was de beste Nederlands docent die ik ooit gehad heb. Effie was heel behulpzaam en vriendelijk.
Ik vind dat ik nu Nederlands beter kan begrijpen. Ik kan een krant lezen en nu begrijp ik de teksten. Ik probeer meer Nederlands te gebruiken met mijn collega’s en familie.

Maria Kourela
Maria Kourela
vervolgcursus

Ik ben begonnen met de cursus want ik wilde Nederlands leren maar vooral om een baan te kunnen vinden. Ik heb over deze taalschool gehoord op een website (Super Greeks). Ze hebben heel goede reviews en de prijzen zijn heel betaalbaar.

Ik ben heel tevreden met de lessen en de docent. De interactie tussen de docent en mij, maar ook met de andere cursisten heeft ons veel geholpen. In het begin vond ik de grammatica en de uitspraak moeilijk. Nu nog steeds, maar wat minder. Nu begrijp ik veel meer.
Ik gebruik het Nederlands dagelijks en op mijn werk. Nu begrijp ik wat de andere mensen zeggen veel meer dan vroeger.

Melina Chrisanthopoulou
Melina Chrisanthopoulou
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren want ik wilde Nederlands beter begrijpen. Ik begonnen met het leren van het Nederlands want ik verhuisde naar Nederlands 2 jaar geleden en ik wilde de taal spreken. Ik heb Effie echt goed docent gevonden en ik heb Learn2speak Dutch gekozen want ik wist van mijn vriend dat het een goede Nederlandse cursus is. Mijn ervaring met de lessen was heel goed en interessant. Nt2 cursus van deze taalschool is echt hulp, het tempo heeft balans en de docent is mijn favoriete. In het begin vond ik moeilijk het luisteren maar nu is dat meer gemakkelijk. Nu kan ik dagelijks Nederlands spreken met mijn vrienden maar ik gebruik het ook op mijn werk. Ik begrijp beter Nederlands nu en ik spreek en luister deze taal echt goed.

Dora Daouti
Dora Daouti
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren want mijn familie woont in Amsterdam. Dus begon ik Nederlands te leren om te begrijpen wat Nederlanders tegen mij zeggen wanneer ik mijn familie bezoek. Ik wilde meer weten over dit land en de manier van leven. Ik bezoek vaak Nederland. In het begin zocht ik een taalschool in Griekenland maar ik kon niets vinden. Toen vond ik Learn2speak Dutch op internet. Ik zag een advertentie en belde voor informatie. Zo begon ik met mijn online cursus. In het begin aarzelde ik omdat het iets moeilijks en ongekends voor mij was. Maar toen ik sommige woorden begon te begrijpen en zinnen maakte, vond ik het heel leuk. Mijn docent heeft mij veel geholpen met de lessen. Nu kan ik heel goed begrijpen wat ik lees. Ik heb het nog steeds moeilijk met het spreken maar ik geloof dat ik hierin heel snel zal verbeteren.

.

Kosmas Spanidis
Kosmas Spanidis
vervolgcursus

Ik ben architect en Ik ben Nederlands gaan leren omdat ik de cultuur wilde begrijpen. Ook begon ik een bedrijf in Nederland, dus ik wilde met klanten kunnen communiceren en de Nederlandse wetten begrijpen. Ik vond deze taalschool via een Facebook-evenement terwijl ik op zoek was naar online cursussen. Ik koos voor Learn2speak Dutch omdat ik op zoek was naar een leraar Grieks en ik dacht dat ik sneller zou leren omdat ik ook Grieks ben. Ik vond de aanpak van Effie ook leuk toen ze alles uitlegde in het Facebook-evenement. Ik vond echt alles leuk.

De lessen en de werklast waren mooi verdeeld en ik vond het leuk dat we een team waren dat elkaar probeerde te helpen beter te worden. De leraar heeft veel geholpen om het team draaiende te houden en heeft ons gepusht om alle mijlpalen te bereiken. Het boek was ook goed met verschillende soorten oefeningen en voldoende informatie. In het begin vond ik het moeilijk om zinnen te formuleren, maar door de cursussen werd ik er beter in.
Ik denk dat ik nu makkelijker en sneller kan reageren op een vraag of als iemand tegen me praat. Ik probeer de taal elke dag te gebruiken. Ik spreek soms met klanten in het Nederlands en ik spreek heel vaak met mijn collega's op het werk. Ik begrijp de meeste gesprekken tijdens een vergadering en ik kan sommige documenten of een krant lezen.

Evi Vita
Evi Vita
vervolgcursus

Ik ben Nederlands gaan leren omdat ik in Nederland woon en ik denk dat het me zal helpen om een baan te vinden. Ook wil ik geïntegreerd worden in de Nederlandse samenleving en Nederlandse vrienden maken. Toevallig zag ik een bericht op Facebook, terwijl ik op zoek was naar online cursussen Nederlands.
Ik volgde een eerste cursus en ik vond de docent en de manier van lesgeven leuk. Ik vond de les erg leuk. Het boek legde alles uit en het was goed gestructureerd. Tijdens de cursus hebben we met alle gegeven informatie uit het boek kunnen oefenen. De docent hielp ons met alles en ze bleef niet alleen in de boekinformatie maar ze wilde ons altijd van meer kennis voorzien. Het doel van de les was om Nederlands te leren om de taal in het echt te kunnen spreken. We waren een team met de klasgenoten en de docent en steunden elkaar. Tijdens de cursus kreeg ik meer zelfvertrouwen om mijn kennis toe te passen en Nederlands te spreken.
Waar het in het begin moeilijk was om zinnen te formuleren, denk ik dat ik het nu wel kan en ook probeer sneller te reageren. Ik probeer Nederlands te spreken met vrienden en in het dagelijks leven, b.v.  op de markt.

Natasa Roukouni
Natasa Roukouni
vervolgcursus

Ik wilde Nederlands leren want ik woon en werk in Nederland sinds 2017. Ik wilde boeken kunnen lezen en films in het Nederlands kunnen kijken, en ook de cultuur van het land beter begrijpen. In het begin had ik geprobeerd om op mezelf Nederlands te leren, maar ik verloor snel mijn motivatie. Vorig jaar rond september zag ik een advertentie op een Facebookgroep over een proefles online, en besloot ik het eens te proberen. Ik vond de docent en de sfeer in de klas erg leuk en zonder aarzelen schreef ik me in voor de A1-lessen. Ik ben sindsdien niet meer gestopt. Nu, bijna een jaar later, zal ik binnenkort B1-niveau afronden en doorgaan naar B2.
Mijn ervaring met de lessen is echt geweldig! Effie Alexiadou, de docent, is niet alleen erg goed in haar werk, maar ook een heel aardig, geduldig en slim mens, wat naar mijn mening erg belangrijk is in elk leerproces. Het tempo is erg goed, we hebben in korte tijd veel nieuwe dingen geleerd, maar zonder ons gestrest of onder druk gezet te voelen. De onlinegroep is klein, dus na een tijdje leerden we elkaar allemaal kennen en voelden we ons op ons gemak, dus de les was voor mij meer als een samenzijn met vrienden en minder als een verplichting. Nog iets dat ik erg leuk vond, was dat Effie ons het gevoel gaf dat we haar alles konden vragen, dat er geen domme vragen zijn, dus we waren niet bang om fouten te maken. De boeken zijn ook een uitstekende keuze, ze leggen de grammatica en regels op een duidelijke en precieze manier uit en ze bevatten nuttige alledaagse woordenschat.
In het begin was het moeilijkste voor mij om Nederlands te spreken buiten de les, in het dagelijks leven, ik had niet het nodige zelfvertrouwen. Maar met de lessen vind ik dit makkelijker en ben ik nu minder verlegen om Nederlands te spreken! Ik ben begonnen met het lezen van eenvoudige boeken in het Nederlands en ook kan ik het nieuws op sociale media in het Nederlands lezen, wat erg cool en handig is! Ik heb me gerealiseerd dat Nederlands leren niet zo moeilijk is en zelfs een heel leuk proces kan zijn, als je een effectieve methode gebruikt en je de juiste docent hebt!
Ik kan Learn2speak Dutch en Effie zonder twijfel aanbevelen aan iedereen die Nederlands wil leren!

Angelos Iroidis
Angelos Iroidis
vervolgcursus

Hoi! Ik heet Angelos Iroidis, ik ben 25 jaar oud en ik kom uit Griekenland. Ik woon in Utrecht sinds september 2020. Ik ben er gekomen want ik ben in Utrecht Universiteit als Master student begonnen. Ik wilde Nederlands leren voor mijn toekomst omdat ik een baan graag zou willen vinden in Nederland of in België na mijn Master. Bovendien is het leren van het Nederlands handig en praktisch voor mijn leven hier in Nederland.
Op Facebook heb ik Learn2speak Dutch gevonden op vragen over een goede school voor Nederlandse lessen. Uiteindelijk heb ik Learn2speak Dutch gekozen omdat de cursussen betaalbaar zijn. Ten tweede hebben we les alleen 2 uur per week en ten slotte kun je snel gaan naar het volgende niveau.
Het boek is goed met mooie foto’s en een goede structuur voor de nieuwe dingen bijvoorbeeld de grammatica, de oefeningen, de woorden enzovoort. We hebben ook toegang tot het onlinemateriaal van het boek waar we met onze email en wachtwoord kunnen inloggen. Ik vind het heel belangrijk om alle teksten en oefeningen voor luisteren en antwoorden online te kunnen vinden op de website van het boek. Het tempo is goed; 2 uur per week is genoeg voor elke les. Tot de volgende les heb je genoeg tijd voor je huiswerk. Ook vind ik onze docent goed. Als groep hebben we geluk want zij is Grieks dus zij legt eerst alles in het Grieks en dan in het Nederlands uit. We praten altijd over onze vragen. Zij is aardig en ze begrijpt wel dat een student zijn huiswerk soms niet doet want zijn programma is heel druk met de studie bijvoorbeeld.
Volgens mij was de structuur van de taal een beetje moeilijk in het begin want hij is anders dan in het Engels of het Frans bijvoorbeeld. Nu heb ik het wel begrepen en ik maak minder fouten. Ook is het begrijpen nog moeilijk voor mij maar ik ga een topper worden met oefenen.
Ten slotte is mijn niveau nu beter dan mijn niveau in het begin van de lessen. Ik gebruik het Nederlands zoveel mogelijk elke dag in de supermarkt, in de winkels, in het lab met mijn medestudenten etc. Daarnaast volg ik het nieuws op online apps of ik kijk naar Nederlandse of Vlaamse video’s op YouTube.

PS: Het schrijven van deze tekst is het resultaat na bijna één jaar!

Bedankt Effie, Bedankt Learn2speak Dutch!

Previous
Next

Waar ga je mee aan de slag?

Tijdens de vervolgcursus Nederlands gaan we meer in op de Nederlandse grammatica, woordenschat en uitspraak. Daarnaast leer je meer over de Nederlandse systemen en de cultuur. Je leert in deze vervolgcursus bijvoorbeeld:

  • discussiëren en je mening geven;
  • geldzaken regelen;
  • een klacht indienen;
  • een formele en informele e-mail sturen;
  • 112 bellen;
  • een baan zoeken en sollicitatiebrief schrijven;
  • het nieuws volgen en de krant lezen;
  • verzekering afsluiten;
  • een vakantie boeken.

Waar kun je het toepassen?

Tijdens deze cursus ervaar je veel ‘aha-momentjes’. Je gaat de Nederlandse systemen écht begrijpen.

Doordat je op B1-niveau de Nederlandse taal leert spreken, schrijven, lezen en begrijpen, ben je in staat om stappen te gaan zetten. Je kunt bijvoorbeeld een baan zoeken, een sollicitatiegesprek voeren, verzekeringen afsluiten en een hypotheek aanvragen bij de bank.

Zie het als dé start voor het opbouwen van jouw leven in Nederland.

footer_vlag

Aanmelden vervolgcursus

De cursusdagen zijn van 9.00 tot 11.15 uur of van 19.00 tot 21.15 uur en de lessen worden online gegeven. De vervolgcursus duurt 24 lesweken + 2 bonusweken en wordt in groepsverband gegeven. Het is ook mogelijk om 1-op-1 cursus te volgen. Neem voor de mogelijkheden contact met me op.

De investering voor de vervolgcursus Nederlands, niveau A2 - B1 is € 750.

Je betaalt het volledige bedrag bij de start van de cursus.

Wil je individueel les volgen? Dat kan! De kosten zijn dan € 65 per lesuur.